Wij vinden het belangrijk dat het leren van de Duitse taal leuk is. Om een taal goed te kunnen leren, wordt u in de taal ondergedompeld en uitgedaagd om te spreken / zich te kunnen uiten. Dit kan misschien in het begin even wennen zijn, maar de ervaring leert dat het leerrendement een stuk hoger is.

Actualiteit en toepasbaarheid van het verkregen materiaal staat naast persoonlijkheid en kwaliteit bij ons centraal. Wij werken uitsluitend met native speakers (personen die zowel het Nederlands als het Duits als moedertaal kennen, of personen met Duits als moedertaal), die bevoegd zijn als docent en plezier hebben in hun vak.

Groepsgrootte

Het liefste werken wij met kleinere groepen, zodat de persoonlijke aandacht optimaal blijft, maar ook met grotere groepen hebben wij onze ervaring. Of u nu beginner of gevorderd bent in de Duitse taal, bij ons kunt u altijd terecht.

Bepaling van niveau

Om te bepalen op welk taalniveau u zit, maken wij tijdens de intake (dit geldt niet voor de weekendcursussen) gebruik van een instaptoets. Uiteraard is dit niet een definitieve graadmeter, maar geeft het een redelijke indicatie in hoeverre u de taal beheerst.

De niveaus worden volgens het “Common European Framework” ingedeeld (het zogenaamde CEF niveau), waarin zeer globaal gezien het “A niveau” basis, het “B niveau” gevorderd en het “C niveau” ver gevorderd is.

Uw eigen keuze

Kiest u voor een weekendcursus, dan kunt u van te voren bepalen of u het gehele traject doorloopt of de richtingen die voor u het meest relevant zijn. De cursussen worden door het gehele land gegeven en zijn voor iedereen toegankelijk. Uiteraard geldt ook hier oog voor persoonlijkheid en kwaliteit.